محل تبلیغات شما

جهات اساسی مصئونیت غذایی در ولایت هرات

ارایه کننده: انجینر وکیل احمد بارک کارشناس محیط زیست مقام ولایت هرات

     غذا عبارت از موادی است که برای حفظ اثرات حیات و ترمیم مواد بدن ( موادی که دایماً از بدن کم می شود) به کار می رود. اشخاص مختلف روزانه بر حسب سن، قد، جنس و نوع کار که روزانه انجام می دهند، ضرورت به مواد غذائی دارند تا احتیاجات بدن خویش را مرفوع نمایند.

      مصئونیت غذائی زمانی تأمین می گردد که همه افراد، در همه حالات دسترسی فزیکی، مالی و اجتماعی به غذا کافی مصئون و مغذی نظر به ارجحیت غذائی و ضروریات رژیم غذائی بدن برای پیشبرد یک زنده گی سالم و صحتمند، داشته باشند. مصئونیت غذائی دارای چهار پایۀ اساسی بوده که اول آن موجودیت غذا، دوم دسترسی به غذا، سوم استفاده از غذا و چهارم تداوم و ثبات در سه پایه متذکره می باشد.

     انسان ها و سایر موجودات حیه به خاطر زنده ماندن خویش، زنجیر غذائی طبیعت را دوران می دهند؛ در این زمینه نقش منابع طبیعی اعم از معادن (منرال ها)، دریا ها و رود خانه ها، جنگلات میوه ای و غیر میوه ای، علفچرها، نباتات طبی، حیوانات اهلی و وحشی، آبزیان (به خصوص ماهیان)، ات (زنبور عسل و امثال آن)، پرنده گان اهلی و وحشی ( بومی و مهاجر)، زمین های زراعتی، باغ ها و سایر منابع طبیعی نهایت مهم بوده که باید زنجیر غذائی طبیعت (اییستم) را به شکل پایدار آن برای امروز و  نسل های فردا حفظ کرد؛ از جانب دیگر در تغذیه انسان ها و جلوگیری از سؤتغذیه، نفوس روز افرون جامعه را باید مدیریت کرد تا از هر نوع انقراض نسل های موجودات زنده، جلوگیری به عمل آید و فقر، تنگدستی و سؤ تغذیه که سبب کندی روند انکشاف جامعه می گردد، کاهش یابد.

     در این زمینه باید باغات، مزارع سبزیجات، ساحات غله جات (به شمول سائبین)، نباتات صنعتی و روغنی و سایر منابع تولید پروتین، شحمیات، کاربوهایدیت ها و منرال ها را از منابع نباتی در دور ترین نقطه این ولا که شامل حیطه کاری می باشد، توسعه داد و در بذر، برداشت و تولید با کیفیت آن دهقانان و دهاتیان را (با در نظر داشت سال های قحطی) تقویت نمود تا در پهلوی رشد اقتصادی در تأمین صحت بشری طبق استراتیژی وزارت های صحت و زراعت و نیاز های انسان به مواد غذایی از جمله ترویج ورایتی های جدید (مقاوم در مقابل امراض، مواد کیمیاوی و کم آبی) اقدام کرد.

     در جنب آن، تهیه مواد غذایی از منابع حیوانی نیاز مبرم بوده که باید در توسعه فارم های گاو داری، پرورش ماهی، پرورش گوسفند، پرورش بز، مرغداری و زنبور داری بر اساس ضرورت های امروز و فردا جامعه برنامه واحد را ایجاد کرد؛ به طور مثال افتتاح مسلخ هرات، توسعه مراکز پروسس لبنیات، توسعه فارم های مرغداری (تخمی و گوشتی)، ازدیاد تولید ماهی از بند سلما و سایر منابع آبی، ترویج فارم های زنبور داری در ولسوالی های دور افتاده، حفظ و توسعه علفچرها و تقویه اقتصاد مالداری در ولسوالی های دور افتاده، تقویه فارم های مرغداری فعلی و توسعه صنعت پروسس محصولات مرغداری باید شامل پلان عمل ولایتی قرارگیرد؛ در غیر آن تغذیه به سؤتغذیه مبدل شده و گراف سؤتغذیه، فقر، بیکاری و وابسته گی به محصولات بی کیفیت کشور های همسایه، این جامعه را به سوی مرگ تدریجی سوق می دهد.

     ریاست صحت عامه در جلوگیری از تهدیدات سؤتغذیه و رفع نیاز های اولیه بشری یعنی غذا و آب ممد ریاست زراعت بوده و در این راستا جهت تداوی و وقایع از امراض قبل از ادویه خارجی، باید با غذا مکمل با کیفیت داخلی مردم را آگاهی داد و معالجه کرد.

     کنترول مواد غذایی توریدی، تولید انواع نوشابه ها (با تبلیغات پر زرق و برق از جمله پوشیدن چپن سفید وگفتن مزایای شفایاب برای صحت) و سایر مواد غذایی پارک صنعتی هرات، کارخانه جات شیرینی سازی و سایر مواد غذائی در داخل و اطراف شهر، تقویه برنامه های غنی سازی مواد غذایی، برنامه تغذیه با شیر مادر، تطبیق وقایوی انواع واکسین ها ، برنامه کنترول عرضۀ انواع دوا های تقویتی و بدن ساز از جمله موارد دیگر کار بر مصئونیت غذائی از جانب صحت عامه می باشد.

     همچنان باید ذخایر آبی (ریاست حوزه دریایی) را تحکیم و توسعه داد و در جلوگیری از آلوده گی آب ها و رسانیدن آب آشامیدنی برای هر یک از شهروندان، نیاز به یک برنامه عمل که قابلیت تطبیق داشته باشد، است.

      در مجموع لازم است تا برنامه خود کفایی غذائی ولایتی را (با در نظر داشت سروی وضعیت زنده گی مردم و ارزیابی ساحات تحت خطر از جمله انواع سرپناه،تعداد فامیل و منابع آب نوشیدنی)  ترتیب نمود و در نهایت راپور مشرح سروی مصئونیت غذائی و معشیت را ارایه تا بر اساس آن شاخص های مصرف مواد غذایی، استراتیژی مجادلوی در برابر مشکلات، طبقه بندی همه جانبه مصونیت غذایی و منابع تامین غذا را مشخص نمود و بعداً شامل پلان انکشافی ولایتی گردد. 

اهمیت تکنالوژی در پایداری محیط زیستی

جهات اساسی مصئونیت غذایی در ولایت هرات

محیط زیست و مدیریت ترانسپورت شهری

های ,غذائی ,مواد ,ها ,منابع ,، ,و سایر ,ها و ,از جمله ,مواد غذایی ,مصئونیت غذائی ,زنجیر غذائی طبیعت ,اساسی مصئونیت غذایی ,جهات اساسی مصئونیت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها